</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Sotia va lucra aproximativ doar 11 luni dupa revenirea la munca dupa primul copil si intra din nou in concediu de maternitate.

Drepturi de autor 10 nov 2021
Cum se calculeaza in acest caz indemnizatia pentru al doilea copil? Astfel nu va avea 12 luni consecutive lucrate in ultimii 2 ani inaintea nasterii copilului al doilea. Se da valoarea indemnizatiei primite pentru primul copil, indiferent daca salariul primit in cele 11 luni este mai mult?
  • Calculator Venituri 19 nov 2021

    Buna ziua,

    Conform Ordonantei de Urgenta nr. 111/2010, in situatia in care persoana care a beneficiat de concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului naste unul sau mai multi copii intr-o perioada de pana la 12 luni de la finalizarea concediului pentru cresterea copilului anterior, daca din calculul indemnizatiei prevazut la art. 2 alin. (2) din Ordonanta (85% din media veniturilor lunare nete realizate in ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului) rezulta un cuantum mai mic decat cel al indemnizatiei primita pentru copilul anterior, se acorda acelasi cuantum al indemnizatiei primita anterior.

    Asadar, daca nasterea intervine intr-o perioada de pana la 12 luni de la finalizarea concediului pentru primul copil, veti putea beneficia de aceeasi indemnizatie si pentru cel de-al doilea copil.

    Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide