</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Somajul tehnic intra in categoria “Perioadele asimilate stagiului de cotizare” in cazul concediului de maternitate?

Venituri salariale 16 iul 2020
Sotia este angajata cu contract individual de munca. Cu 2 iunie a intrat in concediu de maternitate, iar in aprilie-mai a fost la somaj tehnic. In calculul indemnizatiei de maternitate intra si somajul tehnic (85% din somaj tehnic brut - 25% CAS)? Sau se calculeaza numai cu lunile anterioare?
  • Ioana Vlad 16 iul 2020

    Buna ziua,

    Potrivit art. XI alin. (11) din Ordonanta de Urgenta nr. 30/2020, cu modificarile si completarile ulterioare, perioada pentru care salariatii ale caror contracte individuale de munca sunt suspendate constituie stagiu de cotizare fara plata contributiei in sistemul de asigurari sociale de sanatate pentru concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate prevazute de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate. Pentru stabilirea si calculul indemnizatiilor de asigurari sociale de sanatate prevazute de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 158/2005, cu modificarile si completarile ulterioare, se utilizeaza salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata, in vigoare in perioada prevazuta la alin. (1).

    Prin urmare, se ia in considerare perioada in care persoana s-a aflat in somaj tehnic pentru stabilirea dreptului la concediu de maternitate, drept prevazut de Ordonanta de Urgenta nr. 158/2005. La calculul indemnizatiei de maternitate se va avea in vedere salariul minim brut pe tara pentru perioada in care raportul de munca a fost suspendat ca urmare a somajului tehnic.

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide