</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Se poate lucra pe perioada concediului de risc maternal?

Venituri salariale 26 iun 2020
Buna ziua,
Sunt insarcinata si am iesit in concediul de risc maternal.
Intre timp am primit o oferta de job 4h,munca de acasa,nu implica nici un risc.
Pot sa ma angajez cu CIM sau mai bine sa-mi fac in PFA pt prestari servicii?
Dar la celalalt job sa-mi mearga in continuare concediul de risc.
  • Alexandra Oancea 26 iun 2020

    Buna ziua,

    Pentru persoana asigurata care se afla in doua sau mai multe situatii prevazute la art. 1 alin. (1) lit. A si B si care desfasoara activitatea la mai multi angajatori, la fiecare fiind asigurata conform Ordonantei de Urgenta nr. 158/2005, indemnizatiile se calculeaza si se platesc, dupa caz, de fiecare angajator. Baza de calcul pentru fiecare indemnizatie o constituie numai venitul obtinut pe fiecare loc de realizare.

    Consider ca este necesara depunerea certificatului medical la ambii angajatorii (originalul la angajatorul la care obtineti venitul mai mare, iar la cel de-al doilea angajator o copie conforma cu originalul), intrucat concediul de risc maternal se acorda in situatia unei incapacitati de a presta activitate. Prin urmare, incapacitatea de munca nu se justifica in cazul in care puteti desfasura activitate la unul dintre angajatori.

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide