</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Se modifica termenul pentru solutionarea conflictelor de munca

Se modifica termenul pentru solutionarea conflictelor de munca

În Monitorul Oficial Partea I, nr. 1076/10.11.2021, a fost publicată Legea nr.269/2021, pentru modificarea Legii dialogului social nr. 62/2011 și a Legii nr. 53/2003 — Codul muncii, care va intra în vigoare din data de 13 noiembrie 2021.

Legea nr.269/2021, modifică termenul de contestarea unei măsuri de modificare unilaterală a raportului de muncăde la 30 de zile cât este în prezent la 45 de zile calendaristice. Se modifică art.268. [termenele de prescripţie extinctivă], alin (1), lit. a) astfel:

(1)Cererile în vederea soluţionării unui conflict de muncă pot fi formulate:

“a) în termen de 45 de zile calendaristice de la dată la care cel interesat a luat cunoștință de măsura dispusă referitoare la încheierea, executarea, modificarea, suspendarea sau încetarea contractului individual de muncă, inclusiv angajamentele de plată a unor sume de bani".

Totodată prin Legea nr.269/2021, se abrogă prevederea din Legea 62/2011 a dialogului social care face referire latermenul de 45 de zile calendaristice în decursul căruia pot fi contestate măsurile unilaterale de executare, modificare, suspendare sau încetare a contractului individual de muncă, inclusiv angajamentele de plată a unor sume de bani.

“La articolul 211 din Legea dialogului social nr. 62/2011, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 625 din 31 august 2012, cu modificările și completările ulterioare, litera a) se abrogă.”

Vezi aici care au mai fost ultimele modificari aduse Codului Muncii

www.calculatorvenituri.ro este un produs marca Romanian Software ce are la baza un calculator de salarii, aplicatie software ce a fost dezvoltata si este in permanenta actualizata pentru a putea face oricand calcule avansate de la salariul brut la salariul net. Aplicatia mobila calculatorvenituri.ro poate fi de asemenea descarcata gratuit de pe platformele Google Play si Apple Store. Romanian Software este unul dintre principalii furnizori de solutii software in domeniul resurselor umane din Romania.
Pe langa calculatorvenituri.ro, compania a dezvoltat si platforma colorful.hr, o platforma de management al capitalului uman (human capital management) care ajuta la cresterea productivitatii departamentelor de resurse umane si reducerea muncii repetitive prin automatizarea si optimizarea proceselor de salarizare si administrare de personal. Platforma este folosita in prezent de peste 600 de clienti din toate industriile. Pe langa serviciile software compania ofera si servicii de externalizare de salarizare si administrare de personal, recrutare si leasing de personal.

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide