</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Se introduce un nou cod de indemnizatie pentru certificatele de concediu medical

Se introduce un nou cod de indemnizatie pentru certificatele de concediu medical

În data de 23 septembrie 2021 a fost publicat în Monitorul Oficial nr.913, Partea I, Ordinul 1909/856/2021 privind modificare și completarea Ordinului ministrului sănătății și al președintelui Casei Naționale de Asigurări de sănătate nr.1.092/745/2020 pentru aprobarea modelului unic al certificatului de concediu medical și a instrucțiunilor privind utilizarea și modul de completare a certificatelor de concediu medical pe baza cărora se acordă indemnizații asiguraților din sistemul asigurărilor sociale de sănătate și din sistemul de asigurare pentru accidente de muncă și boli profesionale

Conform Ordinului 1909/856/2021, se introduce un nou cod de indemnizație la anexa nr.1, după codul de indemnizație 15 “Risc maternal”:

“16 Unele tipuri de arsuri, inclusive pentru perioada de recuperare………….100%

De asemenea în anexa nr.2, la articolul 9, alineatul (1) se modifică și va avea următorul cuprins:

“Articolul 9

(1)Eliberarea certificatului de concediu medical se va face pe baza adeverinței de la plătitor, cu excepția urgențelor medico-chirurgicale, a unor tipuri de arsuri, inclusiv pentru perioada de recuperare, prevăzute la art.18 alin.(5) din Normele de aplicare a prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr.158/2005 privind concediile și indemnizațiile de asigurări sociale de sănătate, aprobate prin Ordinul ministrului sănătății și al președintelui Casei Naționale de Asigurări de Sănătate nr.15/2018/1.311/2017, cu modificările și completările ulterioare, a bolilor infectocontagioase din grupa A, prevăzute în lista aprobată prin hotărâre a Guvernului, a bolilor infectocontagioase pentru care se instituie măsură izolării, stabilite prin hotărâre a Guvernului, precum și în cazul carantinei.”

Se modifică și în anexa nr.2, la articolul 11, punctul 6, prima teza și va avea următorul cuprins:

“ 6. Cod de indemnizație: pentru codul de diagnostic care a determinat eliberarea certificatului de concediu medical se va înscrie codul corespunzător al indemnizației de asigurări sociale de sănătate/codul corespunzător al indemnizatiei de asigurare la accidente de muncă și boli profesionale (1-16), în cifre și litere, conform specificațiilor de pe versoul certificatului de concediu medical.”

Ordinul nr.1909/856/2021 ne mai spune că “formularele de certificate de concediu medical în formatul în vigoare până la dată intrării în vigoare a prezentului ordin se utilizează până la epuizarea stocului existent, dar nu mai târziu de 31.12.2021.

(2)Pe formularele prevăzute la alin. (1) care se eliberează până la dată de 31.12.2021 inclusiv, pe codul de indemnizație 16, medicul curant va înscrie în rubrica „Observații“ „Cod indemnizație 16 - Unele tipuri de arsuri, inclusiv pentru perioada de recuperare ..... 100%“, utilizând semnătura și parafa.”

www.calculatorvenituri.ro este un produs marca Romanian Software ce are la baza un calculator de salarii, aplicatie software ce a fost dezvoltata si este in permanenta actualizata pentru a putea face oricand calcule avansate de la salariul brut la salariul net. Aplicatia mobila calculatorvenituri.ro poate fi de asemenea descarcata gratuit de pe platformele Google Play si Apple Store. Romanian Software este unul dintre principalii furnizori de solutii software in domeniul resurselor umane din Romania.
Pe langa calculatorvenituri.ro, compania a dezvoltat si platforma colorful.hr, o platforma de management al capitalului uman (human capital management) care ajuta la cresterea productivitatii departamentelor de resurse umane si reducerea muncii repetitive prin automatizarea si optimizarea proceselor de salarizare si administrare de personal. Platforma este folosita in prezent de peste 600 de clienti din toate industriile. Pe langa serviciile software compania ofera si servicii de externalizare de salarizare si administrare de personal, recrutare si leasing de personal.

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide