</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Primesc din urma concediu ?

Concedii 06 ian 2020
 • Maria Ciudin 07 ian 2020

  Buna ziua,

  Conform Ordonantei de Urgenta nr. 158/2005, concediul de maternitate (prenatal si postnatal) se acorda pentru o perioada de cel mult 126 de zile calendaristice, perioada in care se acorda indemnizatie de maternitate. Astfel, concediul pentru sarcina se acorda inainte de nastere, pentru o perioada de cel mult 63 de zile, iar concediul pentru lauzie se acorda dupa nastere, pentru o perioada de cel mult 63 de zile. In functie de optiunea persoanei si de recomandarea medicului, concediile pentru sarcina si lauzie se pot compensa intre ele, astfel incat durata minima obligatorie a concediului de lauzie sa fie de 42 de zile calendaristice. In situatia in care concediul de maternitate nu a fost solicitat in termen, acesta nu se poate acorda retroactiv.

  Cu toate acestea, persoanele care au obtinut venituri supuse impozitului timp de 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, pot beneficia de concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului pana la implinirea de catre copil a varstei de 2 ani, respectiv 3 ani in cazul copilului cu handicap. Cuantumul indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului se stabileste prin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul determinata ca media veniturilor lunare nete realizate in ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului.

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide