</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Pot primi indemnizatie crestere copil daca am venit din chirii?

Venituri salariale 11 nov 2019
Buna ziua,am un venit din chirie de 600 lei/luna, 7200 lei/an inregistrat la ANAF,declaratie depusa.Pot beneficia de indemnizatie ?
 • Anca Cononov 11 nov 2019

  Ma incadrez la acea exceptie?


  • Maria Ciudin 15 nov 2019

   Buna ziua,

   Conform Ordonantei de Urgenta nr. 111/2010, veniturile obtinute din cedarea folosintei bunurilor nu se iau in considerare la calculul indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului.

   Daca beneficiati de concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului si, in aceasta perioada, realizati venituri supuse impozitului, plata indemnizatiei se suspenda. Prin exceptie, plata indemnizatiei nu se va suspenda daca veniturile realizate in decursul unui an calendaristic, prin desfasurarea efectiva a unei activitati pe perioada concediului, nu depasesc de 5 ori cuantumul minim al indemnizatiei.

   Cuantumul minim al indemnizatiei pentru cresterea copilului este de 1250 lei (2,5 * valoarea indicatorului social de referinta, 500 lei pentru anul 2019). Plafonul minim este de 5 ori cuantumul minim al indemnizatiei (5 * 1250 = 6250 lei). Daca obtineti 600 lei/luna in decursul unui an calendaristic, se depaseste plafonul minim impus de Ordonanta de Urgenta nr. 111/2010 (600 * 12 luni = 7200 lei). Prin urmare, exceptia este inaplicabila.

   Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

   O zi frumoasa in continuare,

   Echipa calculatorvenituri.ro

 • Anca Cononov 11 nov 2019

  Daca obtineti venituri din chirii pe perioada in care beneficiati de indemnizatia pentru cresterea copilului, devin incidente prevederile art. 16. Dreptul la indemnizatie se suspenda incepand cu ziua urmatoare celei in care beneficiarul realizeaza venituri supuse impozitului. Prin exceptie de la aceasta prevedere, plata indemnizatiei nu se suspenda daca beneficiarul realizeaza, in decursul unui an calendaristic, venituri supuse impozitului, prin desfasurarea efectiva a unei activitati pe perioada concediului, al caror nivel net nu depaseste de 5 ori cuantumul minim al indemnizatiei. • Maria Ciudin 11 nov 2019

  Buna ziua,

  Conform Ordonantei de Urgenta nr. 111/2010, pot beneficia de indemnizatie lunara pentru cresterea copilului persoanele care, in ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, au obtinut venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din activitati independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura.

  Astfel, conform legislatiei in materie, veniturile din cedarea folosintei bunurilor nu sunt luate in considerare la calculul indemnizatiei pentru cresterea copilului. Doar in situatia in care beneficiarul obtine venituri din derularea a cel putin 5 contracte de inchiriere, aceste venituri se incadreaza in categoria veniturilor din activitati independente si vor fi luate in considerare la calculul indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului.

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide