</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Pot beneficia de stimulentul de insertie daca am contractul expirat si incep la alta firma

Venituri salariale 19 nov 2019
Buna seara, as dori sa va intreb daca mai pot beneficia de stimulentul de insertie daca merg la munca cu 60 de zile inainte, la o alta firma deoarece cei la care lucram mi au incetat contractul de munca si am ramas doar in CCC, multumesc pt eventualul raspuns
 • Adina Sumedrea 20 nov 2019 Buna seara, sotul doreste sa intre si el in CCC, 
  • Maria Ciudin 21 nov 2019

   Buna ziua,

   Conform art. 11 alin. (1) din Ordonanta de Urgenta nr. 111/2010, in situatia in care ambii parinti indeplinesc conditiile cerute de lege pentru acordarea concediului si indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului, cel putin o luna din durata totala a concediului se acorda, pe baza netransferabila, parintelui care nu a beneficiat de concediu. Daca acesta nu solicita dreptul la concediu, celalalt parinte nu poate beneficia de luna de concediu in locul acestuia si nici de indemnizatia aferenta.

   Daca tatal solicita acordarea lunii de concediu pentru cresterea copilului si indemnizatia aferenta, mama nu va putea beneficia nici de indemnizatie si nici de stimulentul de insertie, intrucat acestea nu se pot cumula. In aceasta situatie, mama va putea opta fie pentru concediu fara plata, fie pentru realizarea de venituri supuse impozitului (intoarcerea in campul muncii si desfasurarea unei activitati).

   Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

   O zi frumoasa in continuare,

   Echipa calculatorvenituri.ro

 • Adina Sumedrea 19 nov 2019

  Multumesc pt raspuns, mai am o mica intrebare sotul doreste sa si ia si el luna ce i se cuvine sa intre in CCC, 

  • Maria Ciudin 20 nov 2019

   Buna ziua,

   Va rugam sa detaliati intrebarea, pentru a intelege cu ce va putem ajuta.

   Multumim!

   O zi frumoasa in continuare,

   Echipa calculatorvenituri.ro 


 • Maria Ciudin 19 nov 2019

  Buna ziua,

  Potrivit Ordonantei de Urgenta nr. 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului, pot beneficia de stimulent de insertie persoanele care, in perioada in care sunt indreptatite sa beneficieze de concediul si indemnizatia pentru cresterea copilului, obtin venituri supuse impozitului (venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din activitati independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura). 

  Asadar, legislatia in vigoare nu impune conditia ca persoana sa reinceapa activitatea la acelasi angajator pentru a obtine stimulentul de insertie, ci este necesara obtinerea de venituri supuse impozitului. De asemenea, nu este prevazut tipul de contract individual de munca in baza caruia sa se obtina venituri, acest lucru putand avea loc in baza unui contract individual de munca cu norma intreaga sau cu timp partial.

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro


Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide