</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Pot beneficia de indemnizatia de crestere a copilului daca am lucrat incepand din data de 03.07.2018-13.08.2019? Momentan nu lucrez nicaieri

Concedii 18 nov 2019
Mentionez ca sunt insarcinata iar copilul se va naste pana in data de 30.06.2020. Nu am avut niciun concediu medical de la fostul loc de munca. Cum trebuie sa procedez ca sa ma incadrez?
 • Maria Ciudin 18 nov 2019

  Buna ziua,

  Potrivit Ordonantei de Urgenta nr. 111/2010, pot beneficia de concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului persoanele care, in ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, au realizat venituri supuse impozitului (venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din activitati independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura).

  Asadar, pentru a beneficia de indemnizatia lunara pentru cresterea copilului este necesara indeplinirea stagiului minim de cotizare de 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului. La stabilirea stagiului de cotizare vor fi luate in considerare si perioadele asimilate, conform art. 2, alin. (5) din Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 111/2010.

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro 

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide