</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Plata CASS

Venituri din alte surse 29 dec 2019
Daca am obtinut venituri din alte surse doar in decembrie 2019, baza de calcul pentru plata CASS este tot 12 salarii minime brute? Si care salariu minim il iau in considerare relativ la data de 1 ianuarie 2020 (inainte sau dupa), dat fiind faptul ca declaratia unica va fi completata dupa 1.01.2020?
 • Maria Ciudin 03 ian 2020

  Buna ziua,

  Conform prevederilor Codului Fiscal, persoanele fizice care incep in cursul anului fiscal sa desfasoare activitate si/sau sa realizeze venituri din alte surse, iar venitul net anual estimat a se realiza pentru anul curent este cel putin egal cu nivelul a 12 salarii minime brute pe tara, recalculat corespunzator numarului de luni ramase pana la sfarsitul anului fiscal, sunt obligate sa depuna Declaratia Unica in termen de 30 de zile de la data producerii evenimentului. Salariul minim brut pe tara garantat in plata este cel in vigoare la data depunerii Declaratiei. Asadar, baza de calcul se determina prin raportare la numarul de luni ramase pana la finalul anului fiscal. 

  Avand in vedere faptul ca, de la data de 1 ianuarie 2020, toate drepturile si obligatiile stabilite potrivit legii se determina prin raportare la nivelul de 2.230 lei al salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata, depunerea Declaratiei Unice dupa aceasta data atrage dupa sine raportarea la nivelul in vigoare la data depunerii acesteia. 

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide