</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Patru noi ocupatii introduse in Clasificarea Ocupatiilor din Romania

Patru noi ocupatii introduse in Clasificarea Ocupatiilor din Romania

În Monitorul Oficial Partea I, nr. 944/27.09.2022, a fost publicat Ordinul nr.1.364/2022 privind modificarea și completarea Clasificării ocupațiilor din România — nivel de ocupație (șase caractere), aprobată prin Ordinul ministrului muncii, familiei și protecției sociale și al președintelui Institutului Național de Statistică nr.1.832/856/2011, ce completează COR cu 4 noi profesii:

  • confecționer produse textile (753114);
  • lucrător în lăcătușerie mecanică structuri (721436);
  • tanatopractor (516304);
  • terapeut în terapie asistată de animale (226929).

Totodată, sunt prevăzute o serie de modificări a grupei de bază pentru unele funcții:

“Se mută ocupația „supraveghetor muzeu” din grupa de bază 9629 „Muncitori cu pregătire elementară neclasificați în grupele de bază anterioare” în grupa de bază 5151 „Personal de supraveghere inclusiv pentru activități de curățenie și întreținere în birouri, hoteluri și alte instituții” la codul 515109.

Se mută ocupația „interpret în limbaj mimico-gestual” din grupa de bază 2352 „Instructori-formatori pentru elevi cu nevoi speciale” în grupa de bază 2643 „Traducători, interpreți și alți lingviști” la codul 264316 și se redenumește ca „interpret al limbajului mimico-gestual”.

Se mută ocupația „auditor în domeniul siguranței alimentare” din grupa de bază 3257 „Inspectori în domeniul protecției mediului și sănătății ocupaționale, asimilați” în grupa de bază 2263 „Specialiști în domeniul mediului și al igienei și sănătății ocupaționale” la codul 226311.

Se mută ocupația „manager în domeniul siguranței alimentare” din grupa de bază 3257 „Inspectori în domeniul protecției mediului și sănătății ocupaționale, asimilați” în grupa de bază 2263 „Specialiști în domeniul mediului și al igienei și sănătății ocupaționale” la codul 226312.”

Această actualizare a Cod COR este a patra de anul acesta, înainte de această modificare, a mai fost făcută introducerea în COR a 13 noi profesii, la începutul lunii septembrie.

www.calculatorvenituri.ro este un produs marca Romanian Software ce are la baza un calculator de salarii, aplicatie software ce a fost dezvoltata si este in permanenta actualizata pentru a putea face oricand calcule avansate de la salariul brut la salariul net. Aplicatia mobila calculatorvenituri.ro poate fi de asemenea descarcata gratuit de pe platformele Google Play si Apple Store. Romanian Software este unul dintre principalii furnizori de solutii software in domeniul resurselor umane din Romania.
Pe langa calculatorvenituri.ro, compania a dezvoltat si platforma colorful.hr, o platforma de management al capitalului uman (human capital management) care ajuta la cresterea productivitatii departamentelor de resurse umane si reducerea muncii repetitive prin automatizarea si optimizarea proceselor de salarizare si administrare de personal. Platforma este folosita in prezent de peste 600 de clienti din toate industriile. Pe langa serviciile software compania ofera si servicii de externalizare de salarizare si administrare de personal, recrutare si leasing de personal.

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide