</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Nu mai lucrez din 5 10 2020 am lucrat 4 ani inainte si data probabila nasteri copilului este 15 05 2021 pot beneficea de indemnizatie

Venituri salariale 14 oct 2020
 • Alina Chirila 15 oct 2020

  Buna ziua,

  Conform Ordonantei de Urgenta nr. 111/2010, pot beneficia de concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului persoanele care, timp de 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, au obtinut venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din activitati independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura.

   

  Asadar, pentru a obtine concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului trebuie sa indepliniti stagiul de cotizare de 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului. Astfel, daca copilul se naste la 15.05.2021, trebuie ca in perioada dintre aceasta data, si pana la 15 mai 2019 sa fi realizat venituri timp de 12 luni.

  Daca este indeplinita aceasta conditie, aveti dreptul la concediu si indemnizatie de crestere a copilului. Insa, trebuie sa aveti in continuare in vedere urmatoarele dispozitii legale: 

  Cuantumul indemnizatiei lunare  este de 85% din media veniturilor nete realizate in ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului. Cuantumul minim al indemnizatiei lunare nu poate fi mai mic decat suma rezultata din aplicarea unui coeficient de multiplicare de 2,5 la valoarea indicatorului social de referinta (500 lei in prezent), iar cuantumul maxim al acesteia nu poate depasi valoarea de 8.500lei.

  In consecinta, odata ce am stabilit ca este indeplinita prima conditie, pentru a stabili cuantumul indemnizatiei ne raportam doar la veniturile realizate in ultimele 12 luni, incepand cu luna in care se naste copilul – mergand descrescator, de la 15.05.2021 pana la 15.06.2020 inclusiv.


  Speram ca aceste informatii va vor fi utile. 

  O zi frumoasa,

  Echipa calcualtorvenituri.ro
Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide