</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Norma de venit 2020

PFA 23 iun 2021
O PFA(cod caen 9602) infiintata in octombrie2019, a ales norma de venit la 2020 cu optiune plata contributia de sanatate. Pentru ca la 2020 nu a inregistrat niciun venit datorita starii de urgenta si situatiei COVID este posibil sa depuna rectificativa pentru ajustarea normei de venit?
Multumesc!
 • Calculator Venituri 23 iun 2021

  Buna ziua,

   

  Conform Codului Fiscal articolul 69:

  (5) In cazul in care un contribuabil desfasoara o activitatecare genereaza venituri din activitati independente, altele decat venituri dinprofesii liberale, definite la art. 67 alin. (2), pe perioade mai mici decatanul calendaristic, norma de venit aferenta acelei activitati se reduceproportional, astfel incat sa reflecte perioada de an calendaristic in care afost desfasurata activitatea respectiva.

  In situatia dumneavoastra Codul Fiscal permite reducereanormei  de venit cu fractiunea de normade venit calculata pe perioada in care activitatea a fost intrerupta din cauzastarii de urgenta.

  O zi frumoasa!

   

  Echipa calculatorvenituri.ro

  • iuliana pitaru 24 iun 2021

   Pentru perioada starii de urgenta este clar, se ajusteaza. Dar pentru perioada cand a fost stare de alerta, nu a inregistrat niciun venit, venituri an 2020=0?

   Se poate ajusta toata norma si ramane sa plateasca doar santatatea pentru care a optat?

   multumesc!
Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide