</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Noi lucram in strainatate euro.,vrem sa stim ce perioada inainte de nastere trebue sa fi angaja in Romania sa beneficiezi de indemnizatie ?

Venituri salariale 21 nov 2019
 • Maria Ciudin 21 nov 2019

  Buna ziua,

  Legislatia in vigoare nu stabileste o perioada determinata de timp pe parcursul careia solicitantul indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului trebuie sa presteze activitate in Romania pentru a beneficia de acest drept. In speta este aplicabil art. 2 alin. (6) din Ordonanta de Urgenta nr. 111/2010, coroborat cu Regulamentul nr. 883/2004. Aceste acte normative prevad faptul ca, daca o persoana a desfasurat activitate intr-un alt stat membru al Uniunii Europene, Spatiului Economic European sau Elvetia si o perioada de timp dinaintea nasterii copilului in Romania, atunci va putea beneficia de indemnizatia lunara pentru cresterea copilului in Romania, conform principiului totalizarii perioadelor de cotizare. 

  Asadar, conform acestor prevederi, perioadele de activitate desfasurate in alt stat membru se totalizeaza si se adauga perioadelor realizate in Romania, astfel incat, cumulat, sa rezulte stagiul de cotizare de 12 luni realizate in ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului.

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro 


Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide