</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Modificari legislative in domeniul angajarii cetatenilor straini

Modificari legislative in domeniul angajarii cetatenilor straini

În data de 05 mai 2022, a fost publicată în Monitorul Oficial nr.450,Ordonanța de Urgență nr.59/2022pentru modificarea unor acte normative în domeniul străinilor.

Astfel, prin modificarea adusă,cererea pentru eliberarea avizului de angajare/ detașare se depune de către angajator/ beneficiarul prestării de servicii la oricare dintre formațiunile teritoriale ale Inspectoratului General pentru Imigrări.

De asemenea, termenul în care străinul poate solicita eliberarea vizei de lungă ședere pentru angajare în muncă, de la data obținerii de către angajator a avizului de angajare, va fi prelungit de la 60 de zile, la 180 de zile.

Textul de lege, prevede:

La articolul 28 din Ordonanța Guvernului nr. 25/2014 privind încadrarea în muncă și detașarea străinilor pe teritoriul României și pentru modificarea și completarea unor acte normative privind regimul străinilor în România, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 640 din 30 august 2014, aprobată prin Legea nr. 14/2016, cu modificările și completările ulterioare, alineatul (1) se modifică și va avea următorul cuprins:


Art. 28. — (1) Cererea pentru eliberarea avizului de angajare/detașare se depune de către angajator/beneficiarul prestării de servicii la oricare dintre formațiunile teritoriale ale Inspectoratului General pentru Imigrări. Documentația necesară obținerii avizului de angajare/detașare poate fi depusă de orice persoană care are calitatea de reprezentant legal al angajatorului/beneficiarului prestării de servicii, în condițiile legii.”

Art. II. — La articolul 44 din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 194/2002 privind regimul străinilor în România, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 421 din 5 iunie 2008, cu modificările și completările ulterioare, alineatul (4) se modifică și va avea următorul cuprins:

„(4) Străinul poate solicita viza de lungă ședere pentru angajare în muncă în termen de 180 de zile de la dată obținerii avizului de angajare de către angajator. Viza se soluționează de Centrul Național de Vize, în termen de 20 de zile de la data depunerii cererii de eliberare a vizei, fără a mai fi necesară obținerea avizului prevăzut la art. 30 alin. (7).”

Art. III. — În situația în care nu au fost utilizate pentru obținerea vizelor de lungă ședere, avizele de angajare eliberate cu cel mult 60 de zile anterior intrării în vigoare a prezenței ordonanțe de urgență pot fi utilizate pentru obținerea vizelor de lungă ședere pentru angajare în muncă în termen de 180 de zile de la data eliberării acestora.

www.calculatorvenituri.ro este un produs marca Romanian Software ce are la baza un calculator de salarii, aplicatie software ce a fost dezvoltata si este in permanenta actualizata pentru a putea face oricand calcule avansate de la salariul brut la salariul net. Aplicatia mobila calculatorvenituri.ro poate fi de asemenea descarcata gratuit de pe platformele Google Play si Apple Store. Romanian Software este unul dintre principalii furnizori de solutii software in domeniul resurselor umane din Romania.
Pe langa calculatorvenituri.ro, compania a dezvoltat si platforma colorful.hr, o platforma de management al capitalului uman (human capital management) care ajuta la cresterea productivitatii departamentelor de resurse umane si reducerea muncii repetitive prin automatizarea si optimizarea proceselor de salarizare si administrare de personal. Platforma este folosita in prezent de peste 600 de clienti din toate industriile. Pe langa serviciile software compania ofera si servicii de externalizare de salarizare si administrare de personal, recrutare si leasing de personal.

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide