</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Modificari ale formularului 100

Modificari ale formularului 100

In Monitorul Oficial nr. 424/18 mai 2018 s-a publicat Ordinul 1203/2018 privind modificarea si completarea Ordinului presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 587/2016 pentru aprobarea modelului si continutului formularelor utilizate pentru declararea impozitelor si taxelor cu regim de stabilire prin autoimpunere sau retinere la sursa, cu aplicabilitate de la data publicarii, denumit in continuare “Ordinul”.

Detaliem mai jos principalele modificari aduse de Ordin asupra declaratiei privind obligatiile de plata la bugetul de stat (D100):

Se elimina posibilitatea declararii impozitului pe veniturile din drepturile de proprietate intelectuala, impozitului pe veniturile din arendarea bunurilor agricole, impozitului pe veniturile realizate de persoanele fizice dintr-o asociere cu o persoana juridica contribuabil potrivit titlului II din Legea 227/2015, impozitului pe veniturile obtinute de persoanele fizice dintr-o asociere cu o persoana juridica contribuabil potrivit Legii 170/2016, impozitului pe veniturile realizate de persoanele fizice dintr-o asociere cu o persoana juridica contribuabil potrivit titlului III din Legea 227/2015. Reamintim ca aceste obligatii au fost introduse in formularul 112 – “Declaratia privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate prin Ordinul nr. 1931/1615/598/2018.

Se adauga posibilitatea introducerii sumelor deductibile in cazul veniturilor din microintreprinderi, unde se vor include, daca este cazul, sume preprezentand sponsorizari, potrivit Legii 32/1994 privind sponsorizarea, pentru sustinerea entitatilor non-profit si unitatilor de cult, care sunt furnizori de servicii sociale acreditati cu cel putin un serviciu social licentiate, potrivit legii, pana la nivelul valorii reprezentand 20% din impozitul datorat.

Se introduce o noua sectiune prin care se pot declara scutirile de la plata: “impozit pe profit scutit” si “impozit pe veniturile microintreprinderilor scutit”, in conformitate cu prevederile Legii cooperatiei agricole nr. 566/2004, cu modificarile si completarile ulterioare.

In urma modificarilor enuntate mai sus, se va actualiza in curand si formularul pus la dispozitie pe site-ul ANAF: https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/Declaratii_R/100.html

 

www.calculatorvenituri.ro este un produs marca Romanian Software ce are la baza un calculator de salarii, aplicatie software ce a fost dezvoltata si este in permanenta actualizata pentru a putea face oricand calcule avansate de la salariul brut la salariul net. Aplicatia mobila calculatorvenituri.ro poate fi de asemenea descarcata gratuit de pe platformele Google Play si Apple Store. Romanian Software este unul dintre principalii furnizori de solutii software in domeniul resurselor umane din Romania.
Pe langa calculatorvenituri.ro, compania a dezvoltat si platforma colorful.hr, o platforma de management al capitalului uman (human capital management) care ajuta la cresterea productivitatii departamentelor de resurse umane si reducerea muncii repetitive prin automatizarea si optimizarea proceselor de salarizare si administrare de personal. Platforma este folosita in prezent de peste 600 de clienti din toate industriile. Pe langa serviciile software compania ofera si servicii de externalizare de salarizare si administrare de personal, recrutare si leasing de personal.

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide