</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Modificarea procedurii privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca

by Mihaela Colesnic, 26 sept 2018 Venituri salariale / Legislatia muncii
Modificarea procedurii privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca

Ordinul nr. 1986/2018, publicat in Monitorul Oficial, Partea I, aduce modificari Procedurii pentru punerea in aplicare a dispozitiilor art. 84¹ din Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca.

Art. 84¹ vizeaza acordarea unui ajutor financiar angajatorilor care mentin raporturile de muncă sau de serviciu cu absolventii unor institutii de invatamant incadrati pe durata nedeterminata, pentru fiecare an de continuare a raporturilor de muncă sau de serviciu. Ordinul 1986 completeaza si modifica art. 4 din Procedura, fiind vorba despre documentele necesare acordarii acestui tip de ajutor financiar. In urma intrarii in vigoare a prezentului Ordin, angajatorii care solicita stimulentul financiar vor mai depune, pe langa documentele deja mentionate:

  • adeverinta emisa de angajator bazata pe un certificat calificat care sa ateste mentinerea raporturilor de munca ori de serviciu pe perioada stabilita
  • situatie privind cuantumul sumei care face obiectul restituiri, reprezentand ajutorul financiar solicitat, intocmita pentru fiecare absolvent in parte, conform modelului prevazut in Anexa 3
  • statele de plata, in copii certificate de angajator, care sa prevada distinct drepturile salariale ale absolventilor incadrati, precum si contributiile sociale datorate si/sau contributia asiguratorie pentru munca datorata de angajator pentru absolventii respectivi si semnatura acestora.

De asemenea, Anexele 1 si 3 din Procedura vor fi inlocuite de Anexele 1 si 2 la Ordinul 1986, reprezentand modelul-cadru de cerere pentru acordarea ajutorului financiar, respectiv model-cadru de situatie privind cuantumul sumei care face obiectul restituirii.

www.calculatorvenituri.ro este un produs marca Romanian Software ce are la baza un calculator de salarii, aplicatie software ce a fost dezvoltata si este in permanenta actualizata pentru a putea face oricand calcule avansate de la salariul brut la salariul net. Aplicatia mobila calculatorvenituri.ro poate fi de asemenea descarcata gratuit de pe platformele Google Play si Apple Store. Romanian Software este unul dintre principalii furnizori de solutii software in domeniul resurselor umane din Romania.
Pe langa calculatorvenituri.ro, compania a dezvoltat si platforma colorful.hr, o platforma de management al capitalului uman (human capital management) care ajuta la cresterea productivitatii departamentelor de resurse umane si reducerea muncii repetitive prin automatizarea si optimizarea proceselor de salarizare si administrare de personal. Platforma este folosita in prezent de peste 600 de clienti din toate industriile. Pe langa serviciile software compania ofera si servicii de externalizare de salarizare si administrare de personal, recrutare si leasing de personal.

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide