</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Masura oficializata – alocatiile de stat ale copiilor se dubleaza

by Maria Ciudin, 15 ian 2020 Beneficii
Masura oficializata – alocatiile de stat ale copiilor se dubleaza

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea 22, a fost publicata Legea nr. 14/2020 privind aprobarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 9/2019 pentru modificarea si completarea Legii nr. 61/1993 privind alocatiile de stat pentru copii, precum si pentru modificarea art. 58 alin. (1) din Legea nr. 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.

Alocatia de stat pentru copii este o forma de ocrotire acordata tuturor copiilor, fara discriminare si beneficiaza de alocatie de stat toti copiii in varsta de pana la 18 ani. De asemenea, alocatia de stat pentru copii se acorda si tinerilor care au implinit varsta de 18 ani, care urmeaza cursurile invatamantului liceal sau professional, organizate in conditiile legii, pana la terminarea acestora.

Legea nr. 14/2020 prevede ca alocatia de stat pentru copii se stabileste in cuantum de:

  • 600 lei pentru copiii cu varsta de pana la 2 ani sau de pana la 3 ani, in cazul copilului cu handicap
  • 300 lei pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 2 ani si 18 ani, precum si pentru tinerii care au implinit varsta de 18 ani si care urmeaza cursurile invatamantului liceal sau professional, organizate in conditiile legii, pana la terminarea acestora
  • 600 lei pentru copiii cu varsta cuprinsa intre 3 ani si 18 ani, in cazul copilului cu handicap

In plus, Legea nr. 214/2019 pentru completarea art. 3 din Legea nr. 61/1993 privind alocatia de stat pentru copii stabileste ca, incepand cu 1 ianuarie 2020, cuantumul alocatiei de stat pentru copii se majoreaza anual cu 100% din rata medie anuala a inflatiei. Asadar, pe langa dublarea alocatiei de stat, copiii de peste 2 ani vor beneficia de un cuantum mai mare al acesteia, intrucat se va adauga si rata medie a inflatiei, publicata de Institutul National de Statistica.

Ordonanta de Urgenta nr. 2/2020 prevede faptul ca se proroga intrarea in vigoare a Legii nr. 14/2020 pana la data de 1 august 2020. Astfel este amanata masura dublarii alocatiilor de stat pentru copii pana in vara acestui an.

www.calculatorvenituri.ro este un produs marca Romanian Software ce are la baza un calculator de salarii, aplicatie software ce a fost dezvoltata si este in permanenta actualizata pentru a putea face oricand calcule avansate de la salariul brut la salariul net. Aplicatia mobila calculatorvenituri.ro poate fi de asemenea descarcata gratuit de pe platformele Google Play si Apple Store. Romanian Software este unul dintre principalii furnizori de solutii software in domeniul resurselor umane din Romania.
Pe langa calculatorvenituri.ro, compania a dezvoltat si platforma colorful.hr, o platforma de management al capitalului uman (human capital management) care ajuta la cresterea productivitatii departamentelor de resurse umane si reducerea muncii repetitive prin automatizarea si optimizarea proceselor de salarizare si administrare de personal. Platforma este folosita in prezent de peste 600 de clienti din toate industriile. Pe langa serviciile software compania ofera si servicii de externalizare de salarizare si administrare de personal, recrutare si leasing de personal.

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide