</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Lamurire

Drepturi de autor 26 nov 2019
In perioada 1.01-30.06, cand am fost angajata, am incasat si suma de 15317 RON net din drepturi de autor. Din 01.07-prezent am numai drepturi de autor, in valoare de 18442 RON net, pana la sfarsitul anului mai am de incasat 6000 RON net. Va trebui sa platesc CAS si CASS? Va multumesc!
 • Maria Ciudin 28 nov 2019

  Buna ziua,

  In ceea ce priveste tratamentul fiscal aplicabil veniturilor din drepturi de autor, impozitul pe venit se calculeaza prin aplicarea cotei de 10% asupra venitului net (venit brut – cheltuiala forfetara de 40%). Persoanele fizice nu datoreaza contributia de asigurari sociale si contributia de asigurari sociale de sanatate pentru veniturile din drepturi de proprietate intelectuala daca realizeaza venituri din salarii sau venituri din pensii. Asadar, nu se datoreaza contributiile sociale obligatorii (contributia de asigurari sociale si contributia de asigurari sociale de sanatate) pentru perioada in care beneficiarul veniturilor din drepturi de autor este salariat sau pensionar.

  Contributia de asigurarile sociale si contributia de asigurari sociale de sanatate se declara si se platesc doar daca venitul net anual depaseste plafonul impus de lege de 12 salarii minime brute pe tara: 12 luni * 2080 lei= 24.960 lei.

  Conform Codului Fiscal, persoanele fizice care datoreaza contributii sociale si care in cursul anului fiscal se incadreaza in categoria persoanelor exceptate de la plata contributiilor depun la organul fiscal competent, in termen de 30 de zile de la data la care a intervenit evenimentul, Declaratia Unica rectificativa si isi recalculeaza contributiile datorate pentru anul in curs.

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro


Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide