</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

La o chirie de 270 EUR cit impozit platesc anual

Venituri din alte surse 12 oct 2019
 • Maria Ciudin 31 oct 2019

  Buna ziua,

  Potrivit Codului Fiscal, impozitul pe veniturile obtinute din chirii este de 10%. Cota de impozitare nu se aplica la intreaga suma obtinuta din chirii, ci la venitul net, care este calculat prin scaderea cotei forfetare de 40% din venitul brut obtinut din chirii intr-un an fiscal.

  Codul Fiscal prevede ca pentru veniturile obtinute din chirii nu se mai plateste contributia pentru asigurari sociale (CAS), ci doar contributia pentru asigurari sociale de sanatate (CASS).

  Contributia pentru asigurari sociale de sanatate (CASS) se plateste doar daca veniturile obtinute in anul fiscal anterior au depasit plafonul anual de 12 salarii minime brute pe tara. In cazul in care sumele cumulate intr-un an sunt mai mari decat plafonul de 12 salarii de baza minime brute pe tara, se plateste CASS de 10%, iar baza impozabila este salariul minim pe economie valabil in anul respectiv.

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide