</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Indemnizatie

Venituri salariale 13 dec 2019
Buna ziua. Sunt in concediu de crestere a copilului pana in Ianuarie 2020. Daca voi ramane insarcinata in decursul anului 2020, fara a fi angajata in momentul nasterii, cum se va calcula indemnizatia de crestere a copilului?
 • Maria Ciudin 13 dec 2019

  Buna ziua,

  In aceasta situatie, conform prevederilor Ordonantei de Urgenta nr. 111/2010, indemnizatia lunara pentru cresterea celui de-al doilea copil se va calcula pe baza veniturilor reprezentand indemnizatia lunara pentru cresterea primului copil, precum si veniturile aferente concediului de maternitate, daca persoana a beneficiat de acest drept. 

  Potrivit art. 9^1 din Ordonanta de Urgenta nr. 111/2010, in situatia in care persoana care a beneficiat de concediul si indemnizatia pentru cresterea copilului naste unul sau mai multi copii intr-o perioada de pana la 12 luni de la finalizarea concediului pentru cresterea primului copil, daca din calculul indemnizatiei rezulta un cuantum mai mic decat cel al indemnizatiei acordate pentru primul copil, se acorda indemnizatia lunara pentru cresterea copilului primita pentru copilul anterior.

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide