</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Indemnizatie de maternitate

Venituri salariale 19 mai 2020
Buna ziua, pot lua indemnizatia de maternitate - vorbim de prenatal, doar de la un angajator iar la celalalt sa continui activitatea pana nasc renuntand la prenatal?
Multumesc!
 • Ioana Vlad 21 mai 2020

  Buna ziua,

  Pentru a beneficia de concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate, asiguratul trebuie sa indeplineasca stagiul de cotizare de 6 luni din ultimele 12 luni anterioare solicitarii concediului si sa prezinte adeverinta de venit de la angajator din care sa rezulte numarul de zile de concedii de incapacitate temporara de munca avute in ultimele 12 luni.

  Durata de acordare a concediului de maternitate este de 126 de zile, fiind repartizate 63 de zile anterior nasterii si 63 de zile dupa nastere. La solicitare persoanei si cu avizul medicului, duratele de acordare se pot cumula, insa trebuie sa se efectueze cel putin 42 de zile de concediu dupa nastere in mod obligatoriu.

  Ordonanta de Urgenta nr. 158/2005 acorda posibilitatea platii indemnizatiei de fiecare angajator, in situatia in care obtine venituri din salarii si asimilate salariilor de la mai multi angajatori. Cu toate acestea, legislatia nu impune acordarea indemnizatiei de concediu prenatal de ambii angajatori, deoarece, asa cum mentionam anterior, durata concediului prenatal si postnatal se pot compensa. Astfel, daca alegeti sa nu beneficiati de concediul prenatal de la unul dintre angajatori, este necesar sa informati respectivul angajator despre starea de graviditate, precum si despre intentia de a renunta la acest concediu.

 • Jerome Burcheal 20 mai 2020

  Buna,


      Oferim o gama larga de servicii financiare, care includ: Planificare de afaceri, Finante comerciale si de dezvoltare, Proprietati si credite ipotecare, Imprumuturi de consolidare a creantelor, Imprumuturi pentru afaceri, imprumuturi private, Refinantare pentru locuinte, Imprumuturi hoteliere imprumuturi pentru studenti cu dobanda scazuta la 2%. Va rugam sa ne contactati pentru a va imprumuta in conditii de imprumut sigur si nesigur Solicitantii interesati ar trebui sa ne contacteze prin e-mail: jeromeburchael91@gmail.com


  WhatsApp: +12149748303

  Cu stima

  Domnul Jerome Burchael Companie de imprumut.

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide