</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Indemnizatie crestere copil

Venituri salariale 08 feb 2020
Buna seara,sotia mea a lucrat timp de 3 ani pana pe 09.05.2019 la o firma.Dupa aceasta data a avut pauza pana pe 26 iunie cand sa reangajat.Doctorii au dat data nasterii ca fiind pe 7_10 iunie 2020,va avea vreo problema cu primirea indemnizatiei de crestere pentru acea intrerupere de o luna si ceva?
  • Andrei Ionita 11 feb 2020

    Conform Ordonantei de Urgenta nr. 111/2010, pot beneficia de concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului persoanele care, timp de 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, au obtinut venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din activitati independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura.

    Nu este obligatoriu ca cele 12 luni de stagiu de cotizare sa fie consecutive. Normele metodologice de aplicare a OUG 111/2010 prevad ca stagiul de cotizare se poate constitui si din 12 luni succesive, in cazul in care realizarea de venituri profesionale s-a produs cu intreruperi in ultimii 2 ani anteriori nasterii copilului. Vor fi luate in considerare toate veniturile incasate, astfel incat sa rezulte cele 12 luni de stagiu de cotizare.

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide