</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Indemnizatie crestere copil

Venituri salariale 27 nov 2019
Buna ziua, daca in cele 12 luni anterioare nasterii copilului, am avut o intrerupere de 1 luna in care nu am avut venituri, voi putea beneficia de indemnizatie ? Multumesc
 • Maria Ciudin 27 nov 2019

  Buna ziua,

  Potrivit Ordonantei de Urgenta nr. 111/2010, pot beneficia de concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului persoanele care, timp de 12 luni in ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, au realizat venituri supuse impozitului (venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura).

  Asadar, pentru a obtine indemnizatia lunara pentru cresterea copilului este necesara indeplinirea stagiului de cotizare de cel putin 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului. Nu este obligatoriu ca cele 12 luni sa fie consecutive, este suficient ca acestea sa fie succesive, in situatia in care realizarea de venituri supuse impozitului s-a produs cu intrerupere, astfel incat cumulat sa rezulte 12 luni.

  Totodata, cele 12 luni se pot constitui, integral sau fractionat, si din perioadele asimilate enumerate la art. 2, alin. (5) din Ordonanta de Urgenta nr. 111/2010, fiind incluse si fractiunile de luna (obtinerea de venituri supuse impozitului sau aflarea intr-o situatie ce constituie perioada asimilata cel putin jumatate din zilele lucratoare din acea luna).

  Cuantumul indemnizatiei se stabileste prin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul determinata ca media veniturilor lunare nete din ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori nasterii copilului.

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro 


Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide