</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Indemnizatie crestere copil de la PFA

Venituri salariale 04 sept 2020
De la sfarsitul lunii februarie am un PFA de la care nu am avut inca nici un venit, dar am avut somaj tehnic pana la 1 iunie. De pe 15 iunie sunt si angajata. Pana sa deschid PFA, am fost in ccc. Voi naste in luna aprilie. Am dreptul la indemnizatia pentru crestere copil in acest caz?
  • Alina Chirila 08 sept 2020

    Buna ziua,

    Perioadele de CCC si somaj tehnic sunt perioade asimilate si se vor lua in calcul la stabilirea indemnizatiei, daca sunt indeplinite si celelalte conditii.

    Conform Ordonantei de Urgenta nr. 111/2010, pot beneficia de concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului persoanele care, timp de 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, au obtinut venituri din salarii siasimilate salariilor, venituri din activitati independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura.

    Nu este obligatoriu ca cele 12 luni sa fie consecutive, este suficient ca ele sa fie succesive daca realizarea de venituri s-a produs cu intreruperi. Se vor cumula somajul tehnic si  lunile lucrate, astfel incat sa rezulte stagiul de cotizare de 12 luni.

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide