</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Indemnizatie copil

Venituri din alte surse 25 sept 2019
Daca o persoana vrea sa se angajeze copilul avand un anisor, indemnizatia se mai ia plus stimulentul de insertie ? multumesc
 • Maria Ciudin 25 sept 2019

  Buna ziua,

  Conform Ordonantei de Urgenta nr. 111/2010, plata indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului se suspenda pe perioada in care persoana desfasoara activitate profesionala si obtine venituri supuse impozitului. Daca obtineti venituri supuse impozitului cu cel putin 60 de zile inainte de implinirea de catre copil a varstei de 2 ani, puteti beneficia de un stimulent de insertie.

  Asadar, indemnizatia pentru cresterea copilului nu se poate cumula cu stimulentul de insertie. Daca alegeti sa va intoarceti in campul muncii inainte de finalizarea concediului pentru cresterea copilului, puteti beneficia doar de stimulent de insertie. 

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro 


  • Maria Ciudin 25 sept 2019

   Buna ziua,

   Da, legislatia in vigoare nu face aceasta distinctie. Ordonanta de Urgenta nr. 111/2010 prevede ca plata indemnizatiei pentru cresterea copilului se va suspenda cat timp persoana obtine venituri profesionale supuse impozitului pe venit, indiferent daca debuteaza la angajator sau isi reia activitatea. 

   Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

   O zi frumoasa in continuare,

   Echipa calculatorvenituri.ro 


Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide