</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Indemnizatie concediu ingrijire copil (CIC) - 2 copii

Concedii 05 nov 2020
Sunt deja in CIC pentru primul copil. Ce se intampla cu indemnizatia (pt bebe 2) daca:
1.intru din actualul CIC in CIC pentru bebe 2?
2.intru din actualul CIC in prenatal si apoi in CIC?
3.ma intorc la job, lucrez o perioada, apoi prenatal si CIC?
4.concediu medical 1-2 luni, apoi prenatal si CIC?
 • Andreea Ionescu 11 nov 2020

  Buna seara, 

  Conform OUG 111/2010: 

  In situatia in care persoana care a beneficiat de concediu si indemnizatie pentru cresterea copilului naste unul sau mai multi copii   intr-o perioada de pana la 12 luni de la finalizarea concediului pentru cresterea copilului anterior, daca din calculul indemnizatiei conform art. 2 alin. (2) (regulile generale de calcul a indemnizatiei) rezulta un cuantum al indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului mai mic decat cuantumul indemnizatiei primit anterior nasterii celui din urma copil, se acorda indemnizatia lunara pentru cresterea copilului primita pentru copilul anterior.

   

  In consecinta, daca nasteti al doilea copil intr-o perioada de cel mult 12 luni de la finalizarea primului concediu de crestere a copilului, indemnizatia de crestere a copilului pentru cel de-al doilea copil nu va putea fi mai mica decat indemnizatia acordata pentru primul copil in niciuna dintre cele 4 situatii enumerate de dvs. . 

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide