</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Indemnizatia de crestere a copilului

Venituri salariale 01 oct 2021
Buna seara,
Care dintre parinti este indreptatit sa solicite indemnizatia de crestere a copilului? Oricare dintre ei?
Intreb in conditiile in care amandoi, si eu si viitoarea mea sotie, am avut continuitate in ultimii 5 ani de munca cel putin.
 • Calculator Venituri 06 oct 2021

  Bunaziua,

  ConformOrdonantei de Urgenta nr. 111/2010, pentru a beneficia de indemnizatia lunarapentru cresterea copilului este necesara indeplinirea stagiului de cotizare de12 luni realizate in ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului. Astfel,pot beneficia de indemnizatie persoanele care, timp de 12 luni in ultimii 2 anianteriori datei nasterii copilului, au obtinut venituri din salarii siasimilate salariilor, venituri din activitati independente, venituri dindrepturi de proprietate intelectuala, venituri din activitati agricole,silvicultura si piscicultura.

  Cuantumulindemnizatiei se stabileste prin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calculdeterminata ca media veniturilor nete realizate in ultimele 12 luni din ultimii2 ani anteriori datei nasterii copilului. Daca o persoana a realizat in aceastaperioada concomitent venituri din mai multe surse, se vor lua in consideraretoate veniturile incasate de aceasta. Totodata, indemnizatia lunara pentrucresterea copilului are un cuantum maxim de 8500 lei.

  Poate beneficia de indemnizatie de crestere copil oricare dintre parinti daca se incadreaza in conditiile comunicate mai sus.

  Speram ca va sunt de folos informatiile transmise.

  O zi placuta!

  Echipa calculatorvenituri.ro

   
Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide