</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

In cazul in care am incasat un ajutor social=ajutor ce reprezinta decesul unui parinte se ia in calcul la indemnizatia de crestere copil?

Venituri din alte surse 08 oct 2019
Calcul indemnizatie crestere copil
 • carmen cuciureanu 08 oct 2019

  Multumesc tare mult pentru raspuns. Imi pare cu semnul intrebarii pentru ca se spune asa: venituri din salarii si asimilate salariilor. Ajutorul de deces a fost acordat de catre angajator si asimilat salariului din luna respectiva.

  Inca o data miiiii de multumiri.
  • Maria Ciudin 31 oct 2019

   Buna ziua,

   Ajutorul de deces nu se incadreaza in categoria veniturilor asimilate salariilor, neincadrandu-se in art. 76 alin. (2) din Codul Fiscal care enumera aceste venituri.

   Totodata, ajutorul de deces este un venit neimpozabil, in sensul Codul Fiscal, in cazul in care au fost incluse in contractul individual/colectiv de munca.

   Asadar, ajutorul de deces nu va fi luat in considerare la calculul indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului.

   Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

   O zi frumoasa in continuare,

   Echipa calculatorvenituri.ro

    
 • Maria Ciudin 08 oct 2019

  Buna ziua,

  Pentru a beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului este necesar sa fi obtinut, timp de cel putin 12 luni in ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din activitati independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura.

  Ajutorul de deces nu se regaseste in veniturile enumerate de Ordonanta de Urgenta nr. 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului, prin urmare nu vor fi luate in considerare la calculul indemnizatiei. 

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro 


Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide