</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

In 2020 am sa fiu tata...doresc sa intru eu in cresterea copilului, dar vreau sa stiu daca voi intampina probleme la indemnizatie daca:

Venituri salariale 25 nov 2019
-sunt asociat intr-o companie
-am un venit pasiv dintr-o inchiriere de imobil
 • Maria Ciudin 26 nov 2019

  Buna ziua,

  Potrivit Ordonantei de Urgenta nr. 111/2010, pot beneficia de concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului persoanele care, timp de 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, au realizat venituri supuse impozitului (venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura).

  Asadar, pentru obtinerea indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului este necesara indeplinirea stagiului de cotizare impus de lege.

  Cuantumul indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului se stabileste prin aplciarea cotei de 85% asupra bazei de calcul determinata ca media veniturilor nete obtinute in ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului. Veniturile care constituie baza de calcul sunt cele enumerate mai sus, alte tipuri de venituri in afara acestora nu sunt luate in considerare la calculul indemnizatiei si nici nu afecteaza cuantumul acesteia. 

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide