</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Impozit venit

Venituri salarii 22 nov 2018
Buna ziua,

Venitul obtinut din inchirierea unui apartament in regim hotelier se supune aceluiasi calcul pentru impozit si CASS - ca si veniturile obtinute din chirii?
Si, avand in vedere, ca este un venit variabil de la o luna la alta - cum s-ar putea completa declaratia unica?

Multumesc,
 • Calculator Venituri 26 nov 2018

  Buna ziua,

  Activitatea mentionata se incadreaza in venituri provenite din cedarea folosintei bunurilor pentru care se datoreaza urmatoarele impozite si contributii sociale conform Codului Fiscal (Legea 227/2015, aplicabil de la 1 ianuarie 2018):

  * Impozit pe venit in cota de 10%.

  * CASS (contributia de asigurari sociale de sanatate) daca veniturile obtinute in anul fiscal precedent depasesc plafonul anual de 12 salarii de baza minime brute pe tara conform art. 155, alin 2, lit. c) din Codul Fiscal.

  Nu se datoreaza CAS (contributia de asigurari sociale), Art. 137 din Codul Fiscal excepteaza de la plata aceste contributii veniturile provenite din chirii.

  La calculul acestui plafon, pe langa veniturile din chirii / cedarea folosintei bunurilor se cumuleaza si alte tipuri de venituri, daca acestea exista, precum - venituri din activitati independente, venituri din asocierea cu o persoana juridica, venituri din agricultura, venituri din investitii si venituri din alte surse.

  Impozitul şi contribuţiile CASS sunt calculate de ANAF in baza completarii declaraţiei unice. Incepand din acest an, la Administraţia Financiara trebuie depusa o singura declaraţie de venituri.

  In cazul in care a fost depasit plafonul, se va datora CASS in cota de 10%, baza impozabila fiind salariul minim pe economie valabil pentru luna respectiva.

  Desi Codul Fiscal nu precizeaza in mod specific, consideram ca salariul minim pe economie utilizat la determinarea plafonului va fi cel valabil in 2017 (1.450 RON), deoarece declaratia se intocmeste pe baza veniturilor obtinute in 2017. Salariul minim pe economie utilizat pentru calculul CASS datorate in 2018 va fi 1.900 RON (cel valabil in 2018).

  Speram ca informatiile sa va fie utile.

  O zi frumoasa!

  Echipa calculatorvenituri.ro

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide