</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Eu am o fata cu handicap grav cu insotitor si o intretin are 39 ani .

Venituri salariale 14 ian 2019
Se considera persoana in intretinere la calculul salariui meu ?
Primesc o indemnizatie de la primarie - Handicapati. Aceasta indenizatie ma ajuta pe mine la pensionare ?
 • Calculator Venituri 15 ian 2019

  Buna ziua,

  Conform Normelor Metodologice de aplicare a Codului Fiscal, sunt considerate persoane in intretinere sotul/sotia, copii, precum si alti membri de familie pana la gradul al doilea, inclusiv, cu conditia ca acestia sa nu obtina venituri mai mari de 510 lei. La stabilirea venitului lunar, in suma de 510 lei, al persoanei aflate in intretinere nu se iau in calcul veniturile prevazute la art. 62 lit. o), w), x) din Codul fiscal si/sau pensiile de urmas cuvenite conform legii, precum si prestatiile sociale acordate potrivit art. 58 din Legea nr. 448/2006 privind protectia si promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.

  Prin urmare, daca fiica dumneavoastra nu obtine venituri mai mari de 510 lei/lunar, fara a include indemnziatia de handicap, aceasta se considera in intretinere si poate fi luata in calculul impozitului pe venit pentru dumneavoastra.

  Referitor la indemnizatia pentru handicap, aceasta este acordata in numele fiicei dumneavoastra, prin urmare nu se ia in considerare la stagiul dumneavoastra de pensii.


  Speram ca aceste informatii va sunt utile.

  O zi frumoasa,

  Echipa calculatorvenituri.ro


 • Dumitru Vlad 15 ian 2019

  Multumesc .  Fica  mea  nu a facut nici un venit niciodata  e  bolnava mintal, acum ii vine  de la  Handicap  500  iar  mie deorece  o  intrtin si nu are insotitor cum e prevazut in cetrificat imi da  acum 1160 lei. 

  As mai avea  o intrebare : eu in iulie  am 65  ani si ies la pemsie ;  Pentru aceasta  indemnizatie  de 1160 lei  pot  beneficia  ceva  la  pensie ?

   
Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide