</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Este legala inchiderea contractului de muncadaca ma aflu in concediu de risc maternal?

Venituri salariale 13 nov 2020
Buna ziua. Sunt in concediu de risc maternal din luna august, iar luna aceasta angajatorul mi a trimis decizia de incetare a contractului. Mentionez ca am avut contract pe perioada determinata pana la data de 7 noiembrie sau pana la revenirea persoanei al carei post il ocupam, adica noiembrie 2021.
 • Andreea Ionescu 27 nov 2020

  Buna seara, 

  Perioada concediului medical reprezinta o perioada de suspendare a contractului individual de munca. In mod normal, atunci cand contractul de munca este suspendat nu se poate dispune concedierea.

  Insa in cazul dvs. a intervenit o incetare de drept. Codul muncii prevede ca la  data expirarii termenului contractului individual de munca incheiat pe durata determinata intervine o incetare de drept a contractului.

  De fiecare data cand in timpul perioadei de suspendare a contractului intervine o cauza de incetare, aceasta prevaleaza.

  Prin urmare, decizia de incetare a fost emisa in mod legal. 

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide