</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Drepturi de autor cuantum

Drepturi de autor 12 nov 2019
Buna ziua,
Detin 2 tipuri De venituri : contract individual de munca si drepturi de autor .
platesc cas si cass din CIM. Veniturile pentru calculul indemnizatiei din drepturile de autor se iau in considerare 85% sau se aplica vreo cota forfetara?
 • Maria Ciudin 19 nov 2019

  Buna ziua,

  Conform Ordonantei de Urgenta nr. 111/2010, pot beneficia de concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului persoanele care, timp de 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, au obtinut venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din activitati independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuala (drepturi de autor), venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura.

  In situatia in care solicitantul realizeaza concomitent venituri din mai multe surse, vor fi luate in considerare toate sumele incasate de acesta. Cuantumul indemnizatiei se stabileste aplicand cota de 85% asupra bazei de calcul determinata ca media veniturilor lunare nete realizate de solicitant in ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului.

  Veniturile luate in considerare la calculul indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului sunt veniturile rezultate dupa scaderea impozitului pe venit si a contributiilor sociale obligatorii, potrivit regulilor fiecarei categorii de venit.

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro


Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide