</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau
Declaratia 600

Te tinem la curent

BREAKING NEWS: Formularul 600, în dezbatere publică

2 martie 2018

„Am promis încă din prima ședință de Guvern că vom face modificări privind declarația 600. Guvernul va introduce astăzi în dezbatere publică o variantă a declarației. Contribuabilul poate alege să efectueze plăți și când, în cursul anului. Se acordă bonificație, adică se reduce suma de plată, înainte de termenul limită. Încurajăm depunerea declarațiilor în mediul online, iar pentru asta se acordă chiar o bonificație. (...) CAS și CASS se fac la venitul estimat pentru anul curent, nu pentru cel obținut în anul precedent”, a precizat premierul.

Guvernul caută soluții pentru comasare a cinci formulare

14 februarie 2018

„Avem acea ordonanță care are termen până la 15 aprilie, timp în care noi vom propune echipei guvernamentale un nou mecanism astfel încât nimeni să nu fie afectat nici de primul termen de plată, nici de ce mai urmează. Oamenii să stea liniștiți! Săptămâna aceasta vom finaliza mecanismul respectiv, după aceea vor fi discuții la Guvern și după aceea va fi discuția publică. Nu vreau să dau detalii de ordin tehnic. (...) Știți foarte bine, sunt cinci formulare de acest tip. Vom încerca o comasare. Cei care au depus nu o să mai depună aceste formulare, în cazul în care sumele pe care dânșii le-au pus în formularul inițial sunt mai mari decât ceea ce vom estima pe anul în curs. Cu alte cuvinte, mergem pe estimare și nu pe ceea ce s-a realizat în 2017. Nu-și va pierde nimeni calitatea de asigurat, pentru că suntem în termenul legal. Vom veni cu OUG exact înainte ca cineva să-și piardă calitatea de asigurat” a spus Teodorovici, care a adăugat că „important este ca oamenii să nu piardă”.

Toţi contribuabilii sunt asiguraţi medical

12 februarie 2018

"Discuţiile că am amânat termenul, dar nu şi cel de plată, sunt o eroare. Toţi contribuabilii sunt asiguraţi medical. Noi vom veni cu soluţia cea mai bună. Vom vedea care este cel mai bun termen de depunere. Va fi pe estimare. cei care au depus formularele nu trebuie să le mai depună încă o dată. Vor fi multe lucruri de reformă şi surprize în acest domeniu. Foarte mulţi funcţionari de la ghişeu dezinformează", a spus Teodorovici, care intră în conflict şi cu parlamentarul PNL, Florin Câţu.

Până la 1 martie avem o soluţie

4 februarie 2018

"Domnul preşedinte Liviu Dragnea a cerut în ultimul Comitet Executiv să se prelungească termenul de depunere a Declaraţiei 600 şi, de asemenea, să rămână un singur formular. În consecinţă, am luat decizia, în prima şedinţă de Guvern, să prelungim termenul de depunere până pe 15 aprilie, pentru a da posibilitatea Ministerului Finanţelor Publice ca, până pe data de 1 martie - deci înainte de termenul de 15 aprilie, când trebuia depusă această declaraţie, dar şi înainte de 25 martie, când trebuia făcută prima plată - (...) să propună un model care să prevadă o singură declaraţie şi o singură plată anuală pe toţi cei care au activităţi independente. Deci până la 1 martie avem o soluţie", a declarat Dăncilă, într-o intervenţie telefonică la România TV.

Guvernul lucrează la simplificarea declarației 600

1 februarie 2018

„Prim ministrul a decis amânarea termenului de depunere a acestui formulat până pe 15 aprilie. Aș adăuga că până la acest termen contribuabilii nu trebuie să mai depună acest formular. (...) Cei care vor să o facă, pot să o facă, dar atât timp cât spunem că vom găsi o soluție față de ceea ce se întâmplă astăzi, adică va fi o formă mult simplificată a acestui formular, atunci oamenii nu mai au de ce să se ducă la Fisc să depună aceste formulare.”, a spus Eugen Teodorovici, într-o conferință de presă.

Declaratia 600 se amana pana pe 15 aprilie

31 ianuarie 2018

„Astăzi, vom adopta o OUG privind prorogarea termenului de depunere a Formularului 600 de la 31 ianuarie la 15 aprilie. În perioada următoare, Ministerul Finanțelor trebuie să identifice o soluție permanentă, care să vizeze depunerea unui singur formular de către cei cu activități independente, iar plata să se facă o dată pe an și nu anticipat”, a spus Dăncilă, în ședința de guvern.

Declaratia 600 se amana pana la final de martie

30 ianuarie 2018

„La şedinţa de Guvern de mâine, va fi discutată o OUG prin care vom amâna acest formular până la final de martie, timp în care vom încerca să găsim cea mai bună soluţie pentru ca acest lucru să nu se mai întâmple. În această perioadă, nimeni nu mai trebuie să mai depună acest formular. (...) Noi spunem clar că vom găsi o soluţie pentru a nu se mai depune acest formular. Nu are rost ca cineva să mai stea pe drumuri pentru a depune un astfel de formular. M-am gândit la comasarea acestuia, dacă nu, chiar și o variantă și mai bună, dar vom discuta și la Ministerul de Finanțe. De azi înainte, vor fi lucrurile cele mai simple alese, pentru că așa este normal să fie”, a spus astazi Teodorovici la sediul ministerului.

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide
Inchide
Real Time Analytics