</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Declaratia Unica. drepturi de autor

Venituri salarii 17 sept 2018
Buna ziua,


Intre lunile ianuarie (1) si mai (31) am obtinut venituri din drepturi de autor avand 2 job uri. Cumulat, am obtinut un venit net de 5500 lei/ luna.
In acest caz, trebuia sa depun Declaratia Unica, dat fiind faptul ca plafonul/ an este de 27.744 lei?

Multumesc.
 • Calculator Venituri 20 sept 2018

  Buna ziua,

  Declaratia Unica este declaratia ce inglobeaza toate tipurile de venituri obtinute independent si se depune de catre persoanele fizice care realizeaza, individual sau intr-o forma de asociere, venituri din Romania si/sau din strainatate, si de cele care datoreaza impozit pe venit si contributii sociale obligatorii. In aceasta declaratie se includ veniturile obtinute in anul anterior, precum si cele estimate in anul 2018.

  Persoanele care nu realizeaza venituri si aleg sa plateasca contributia de asigurare de sanatate au de asemenea obligatia de a depune Declaratia Unica.

  Plafonul minim anual pentru plata contributiilor este de 12 salarii minime brute pe tara si aume 22800 RON.

  Pentru anul 2018, termenul de depunere al Declaratiei Unice a fost 31 iulie 2018. Nedepunerea in termenele prevazute de lege de catre persoanele fizice a Declaraţiei Unice se sancţioneaza cu amenda de la 50 lei la 500 lei, potrivit art.336, alin.(3) din Codul de Procedura Fiscala.

  Va rog sa ne spuneti daca venitul de 5500 RON NET a fost realizat exclusiv din contracte de drepturi de autor sau o parte din venituri sunt incasate ca urmare a unui contract individual de munca.


  O zi frumoasa!

  Echipa calculatorvenituri.ro

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide