</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Declaratia unica

Venituri salariale 05 iul 2019
Buna ziua, incerc sa generez declaratia unica de pe site, dar la sumar imi arata ca trebuie sa achit si CASS. Din calculele mele, la un venit lunar din chirie de 500 euro, trebuia sa fiu scutita de CASS, avand in vedere ca nu se depasesc 12 salarii brute. Poate imi este mie ceva neclar..Multumes
 • Calculator Venituri 08 iul 2019

  Buna ziua,


  Ati selectat in aplicatie ca si modalitate de determinare a impozitului "Cote forfetare de cheltuieli"? Pe baza cotelor forfetare aveti calculul de mai jos efectuat in mod automat si puteti selecta aceasta forma daca veniturile din chirii nu se incadreaza ca si venituri independente, conform Codului Fiscal.


  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.


  Echipa calculatorvenituri.ro • Calculator Venituri 08 iul 2019

  Buna ziua,


  Aplicatia calculeaza automat contributiile datorate, in functie de nivelul veniturilor obtinute. Daca ati introdus o suma anuala mai mare de plafonul de 12 salarii minime si o perioada contractuala de un an, atunci datorati contributia. Daca ati obtinut venituri mai mici de plafonul anual, dar o perioada contractuala mai mica de 1 an, iar pentru corespondentul numarului de luni dumneavoastra depasiti plafonul, atunci datorati contributia.


  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro


 • Alina Andreea 08 iul 2019

  Deci se aplica forfetar ? Ca habar nu am cum se calculeaza si nu as vrea sa depun gresit.


 • Alina Andreea 08 iul 2019

  Multumesc pentru raspuns. Eu din ce am citit pe alte surse, cei 500 euro contractuali pentru chirie sunt considerati brut. Iar la calcul, din ce am inteles eu, ar trebui urmatorul calcul:

  Chirie 12 luni: 500 *12 = 6000 eur

  Suma impusa impozitarii: 6000 eur * 60/100 = 3600 eur (deci mai putin de cele 12 salarii brute ) 

  Impozit pe venit datorat: 360 eur


Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide