</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Daca depun actele pentru prelungire de crestere a copilului (pana la 3 ani) la inceputul lunii iulie ma incadrez la luna tatalui?

Venituri salariale 18 iun 2020
Mentionez ca am o fetita nascuta pe 3 sept 2018.
Multumesc anticipat!
  • Gabriela Craciun 22 iun 2020

    Buna ziua,

    Potrivit art. 11 din Ordonanta de Urgenta nr. 111/2010, dreptul la concediul pentru cresterea copilului stabilit potrivit prevederilor art. 2 alin. (1) se acorda pe baza netransferabila persoanelor ai caror copii se nasc incepand cu data de 1 martie 2012, precum si celor aflate in situatiile prevazute la art. 8 alin. (2), incepand cu aceasta data, in situatia in care ambele persoane din familia respectiva indeplinesc conditiile de acordare a acestuia, dupa cum urmeaza:

    a) cel putin o luna din perioada totala a concediului de cresterea copilului este alocata uneia dintre persoanele care nu a solicitat acest drept.

    Legislatia acorda dreptul la cel putin o luna din perioada totala a concediului si celuilalt parinte. Prin urmare, puteti beneficia de “luna tatalui” si in situatia in care solicitati prelungirea concediului.

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide