</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Cum se calculeaza prenatalul?

Concedii 24 oct 2019
Salariul meu brut este de 2100
 • Maria Ciudin 28 oct 2019

  Buna ziua,

  Conform Ordonantei de Urgenta nr. 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate, indemnizatia de maternitate (prenatal si postnatal) se calculeaza prin aplicarea cotei de 85% asupra bazei de calcul determinata ca medie a veniturilor brute lunare din ultimele 6 luni din cele 12 luni din care se constituie stagiul de cotizare, pana la limita a 12 salarii minime brute pe tara lunar.

  Astfel, se va stabili salariul brut din ultimele 6 luni anterioare lunii pentru care se acorda concediul de maternitate. Suma totala a salariilor brute se va imparti la totalul zilelor lucratoare aferente celor 6 luni, rezultand media zilnica a indemnizatiei asupra careia se aplica cota de 85%. Ulterior, se va stabili indemnizatia de maternitate aferenta fiecarei luni de concediu de maternitate, inmultind indemnizatia zilnica cu numarul de zile lucratoare aferente fiecarei luni, suma din care se va scadea contributia de asigurari sociale in cota de 25%.

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide