</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

cum se calculeaza impozitul si contributiile pentru tichetele cadou

Venituri salariale 13 dec 2019
 • Maria Ciudin 13 dec 2019

  Buna ziua,

  In ceea ce priveste impozitul, nu sunt impozabile tichetele cadou oferite salariatilor, cat si cele oferite in beneficiul copiilor minori ai acestora, cu ocazia Pastelui, zilei de 1 iunie, Craciunului si a altor sarbatori similare ale altor culte religioase, in masura in care valoarea acestora pentru fiecare persoana in parte nu depaseste suma de 150 lei. In masura in care valoarea tichetelor depaseste 150 lei, diferentei dintre valoarea acestora si plafonul de 150 lei i se va aplica cota de impozit de 10%, precum si cotele contributiilor sociale obligatorii (25% in cazul contributiei de asigurari sociale si 10% aferenta contributiei de asigurari sociale de sanatate).

  Din punctul de vedere al angajatorului, daca acesta este platitor de impozit pe profit, cheltuielile ocazionate cu tichetele cadou au deductibilitate limitata daca se incadreaza in limita unei cote de 5% aplicate asupra valorii cheltuielilor cu salariile angajatilor.

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro


Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide