</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Cum se calculeaza contributiile la veniturile pentru PFA, daca persoana in cauza are si venituri salariale.

Venituri salariale 01 sept 2019
 • Maria Ciudin 09 sept 2019

  Buna ziua,

  Persoanele fizice autorizate datoreaza impozit pe venit si contributii sociale. In ceea ce priveste impozitul pe venit din activitati independente impozitate in sistem real, cota este de 10% in anul 2019, aplicata asupra venitului net. Pentru impozitul pe venit din activitati independente impozitate pe baza normei de venit, impozitul se va stabili prin aplicarea cotei de 10% asupra normei anuale de venit.

  Totodata, in calitate de persoana fizica autorizata datorati contributia de asigurari sociale in cota de 25%, daca obtineti pe parcursul unui an un venit net mai mare decat 12 salarii minime brute pe economie, si contributia de asigurari sociale de sanatate in cota de 10%, cu aceeasi mentiune. Daca se obtin si venituri salariale si nu se depaseste plafonul de 12 salarii minime brute pe tara, pentru impozitul pe venit din activitati independente impozitate pe baza normei de venit, plafonul asupra caruia se aplica cota contributiei de asigurari sociale de sanatate se va injumatati, conform prevederilor Codului Fiscal.

  Daca se depaseste plafonul de 12 salarii minime brute pe tara, calitatea de salariat nu mai prezinta relevanta, iar contributia de asigurari sociale de sanatate se va datora prin aplicarea cotei asupra bazei de calcul de 12 salarii minime brute pe tara.

  Pentru mai multe detalii privind calculul venitului unei persoane fizice autorizate, puteti accesa https://www.calculatorvenituri.ro/#pfa

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide