</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Cum se calculeaza concediul medical daca am doar 2 luni vechime in munca la firma unde lucrez in prezent si am fost diagnosticata cu tuberculoza?

Legislatia muncii 14 aug 2019
Buna ziua.
Cum se calculeaza concediul medical daca am doar 2 luni vechime in munca la firma unde lucrez in prezent si am fost diagnosticata cu tuberculoza (codul 32)? Ma poate da afara angajatorul daca nu am indeplinit stagiul de 6 luni si eu trebuie sa mai raman in concediu medical?
 • Maria Ciudin 14 aug 2019

  Buna ziua,

  Conform art. 9 din Ordonanta de Urgenta nr. 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate, asiguratii au dreptul la concediu si indemnizatie pentru incapacitate de munca, fara conditia stagiului de cotizare, in cazul urgentelor medico-chirurgicale, tuberculozei, bolilor infectocontagioase din grupa A, neoplaziilor si SIDA. 

  Angajatorul nu este indreptatit sa inceteze raportul de munca pe durata in care va aflati in concediu medical. Astfel, dumneavoastra beneficiati de concediu medical pe o durata de un an, in intervalul ultimilor 2 ani, pentru tuberculoza pulmonara, sau un an si jumatate, in intervalul ultimilor 2 ani, pentru tuberculoza operata si osteoarticulara. De asemenea, durata poate fi si de un an, cu posibilitate de prelungire inca 6 luni pentru tuberculoza meningeala, peritoneala si urogenitala.

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro 


Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide