</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Cum se calculeaza co prenatal pentru 2 contracte de munca - timp partial (acelasi angajator, fct diferite)?

Venituri salariale 18 iul 2020
Un contract este activ in perioada co prenatsl, celalalt se ncheir inainte? Se ia in calcul si veniturile generate in ultimele 6 luni de contractul incheiat?
 • Gabriela Craciun 20 iul 2020

  Buna ziua,

  Pentru a beneficia de concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate, asiguratul trebuie sa indeplineasca stagiul de cotizare de 6 luni din ultimele 12 luni anterioare solicitarii concediului si sa prezinte adeverinta de venit de la angajator din care sa rezulte numarul de zile de concedii de incapacitate temporara de munca avute in ultimele 12 luni.

  Durata de acordare a concediului de maternitate este de 126 de zile, fiind repartizate 63 de zile anterior nasterii si 63 de zile dupa nastere. La solicitare persoanei si cu avizul medicului, duratele de acordare se pot cumula, insa trebuie sa se efectueze cel putin 42 de zile de concediu dupa nastere in mod obligatoriu.

  Ordonanta de Urgenta nr. 158/2005 acorda posibilitatea platii indemnizatiei de fiecare angajator, in situatia in care obtine venituri din salarii si asimilate salariilor de la mai multi angajatori. Ambele contracte individuale de munca se vor suspenda pe perioada concediului de maternitate.  

  Indemnizatia de maternitate se calculeaza distinct pentru fiecare angajator. Astfel, se va aplica cota de 85% asupra bazei de calcul determinata ca media veniturilor brute lunare obtinute in ultimele 6 luni din ultimele 12 luni anterioare solicitarii concediului la fiecare dintre angajatori.

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide