</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Cristi

Venituri salariale 12 iun 2019
Sotia mea este in CCC. Urmeaza sa avem al doilea copil cand primul va implini 1 an si 4 luni. Care sunt pasii de declarare a noii sarcini catre angajator? Cum se vor calcula in noua situatia perioada de concediu pre-natal, post-natal precum si indemnizatiile de crestere pt cei 2 copii? Multumesc.
 • Calculator Venituri 14 iun 2019

  Buna ziua,


  Conform art. 9 din Ordonanta de Urgenta 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului, durata de acordare a concediului si a indemnizatiei se prelungeste corespunzator in cazul suprapunerii a doua sau mai multe situatii de natura a genera acest drept. Pe perioada suprapunerii, indemnizatia se majoreaza cu suma rezultata din aplicarea unui coeficient de multiplicare de 2,5 la valoarea indicatorului social de referinta (500 lei) pentru fiecare copil, incepand cu cel de-al doilea. Astfel, in situatia in care sotia dumneavoastra naste in timpul concediului pentru cresterea celui de-al doilea copil, concediul se prelungeste (printr-o cerere scrisa catre angajator) si valoarea indemnizatiei incepand cu luna nasterii copilului se va majora cu 1200 lei. Sotia dumeavoastra va trebui sa depuna decizia de suspedare din  nou la Agentia de Prestatii Sociale de unde primeste deja indemnizatia.

  Ulterior implinirii primului copil a varstei de 2 ani, indemnizatia se va calcula astfel:

  1. daca cele 12 luni de stagiu din ordonanţa de urgenta sunt acoperite in totalitate de perioada de concediu si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului, acordarea acestora se prelungeste corespunzator pana la incheierea duratei de acordare pentru cel din urma copil, conform legii, a concediului si indemnizatiei pentru cresterea copilului. Pe aceasta perioada se acorda o singura indemnizatie, la aceeasi valoare cu indemnizatia primita anterior nasterii celui din urma copil, precum si majorarea prevazuta mai sus.
  2. daca cele 12 luni de stagiu din ordonanţa de urgenta sunt constituite si din perioade in care persoana a realizat venituri profesionale supuse impozitului pe venit, atunci indemnizatia lunara pentru cresterea copilului se va calcula pe baza veniturilor realizate pe aceasta perioada, inclusiv pe baza celor realizate in perioadele de activitate in munca. Daca din calcul rezulta un cuantum al indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului mai mic decat cuantumul indemnizatiei primit anterior nasterii celui din urma copil, atunci se acorda indemnizatia lunara pentru cresterea copilului primita pentru copilul anterior.
  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.roConsimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide