</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Conventie civila

Venituri salariale 26 oct 2021
In ce conditii se poate incheia o conventie civila intre o societate si o persoana fizica? Ce se intelege prin ocazionalitate? Cate ore pe luna sau pe an se poate desfasura colaborarea?
Consilierea/ testarea pietei/ intermedierea prestate cateva ore/luna, cateva luni/an sunt considerate ocazionale?
 • Calculator Venituri 28 oct 2021

  Buna ziua,


  Conventia civila de prestari servicii poate fi incheiata pentru efectuarea unor activitati ce au caracter intamplator sau ocazional si care exclud subordonarea prestatorului fata de platitorul venitului.

  In prezent, reglementarea legala a contractelor civile de prestari servicii, cunoscute in practica si sub denumirea de conventii civile, este data de art. 1.851 din Noul Cod Civil, potrivit caruia contractul de antrepriza este contractul prin care antreprenorul se obliga ca, pe riscul sau, sa execute o anumita lucrare, materiala ori intelectuala, sau sa presteze un anumit serviciu pentru beneficiar, in schimbul unui pret.

  Conventia civila nu are o durata determinata, insa caracterul activitatii trebuie sa fie cu titlu ocazional.

  O persoana fizica neautorizata va putea sa execute o lucrare materiala ori intelectuala sau sa presteze un serviciu in baza art. 1851 din Codul civil numai cu titlu ocazional.


  Speram ca va sunt de folos informatiile transmise!

  O zi placuta!

  Echipa calculatorvenituri.ro
Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide