</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Conditii acordare indemnizatie aferenta CCC

Venituri salariale 13 ian 2020
Buna ziua,
Sotul meu lucreaza in Franta iar eu urmeaza sa nasc. Mi-ar placea sa il pot vizita des, impreuna cu bebele. Pentru siguranta, am dori sa ii facem o asigurare medicala in Franta, fara a solicita si alocatie. Acest fapt afecteaza primirea indemnizatiei si a alocatiei din Romania?
Multumesc!
 • Maria Ciudin 15 ian 2020

  Buna ziua,

  Conform Ordonantei de Urgenta nr. 111/2010, conditiile de acordare a concediului si indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului in Romania sunt:

  • obtinerea de venituri supuse impozitului timp de 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului (venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri din activitati independente, venituri din activitati agricole, silvicultura si piscicultura)
  • este cetatean roman sau, dupa caz, strain sau apatrid
  • are domiciliul sau resedinta in Romania
  • locuieste in Romania impreuna cu copilului pentru care se solicita drepturile si se ocupa de cresterea si ingrijirea acestuia.

  Asadar, obtinerea unei asigurari medicale in Franta pentru copil nu afecteaza beneficiul indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului sau a alocatiei de stat in Romania.

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide