</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Ce declaratii trebuie sa depuna in tara un cetatean roman care lucreaza cu contract de munca in domeniul IT in UK?

Venituri salariale 21 iul 2020
 • Cristina Purice 24 iul 2020

  Buna ziua,

  Oare aceleasi reguli se aplica si in cazul in care contractul de munca este in Irlanda?

  Multumesc!
 • Rares Popescu 21 iul 2020

  Buna ziua,

  Potrivit Codului Fiscal, exista obligatia de a declara veniturile salariale platite din Romania pentru activitatea desfasurata in strainatate, „in Declaratia Unica privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice, pana la data de 15 martie inclusiv a anului urmator celui de realizare a venitului, precum si efectuarea calculul si plata impozitului datorat, in cadrul aceluiasi termen, cu luarea in considerare a metodei de evitare a dublei impuneri, prevazuta de conventia de evitare a dublei impuneri”.

  Prin urmare, tratatul de evitare a dublei impuneri incheiat intre Regatul Unit si Romania contine regulile de impozitare aplicabile veniturilor din salarii, in functie de rezidenta fiscala. Conform tratatului, salariile si alte remuneratii similare pe care un rezident al unui stat contractant le primeste pentru o activitate salariata vor fi impozabile numai in acel stat cu conditia ca activitatea sa nu fie exercitata in celalalt stat contractant. In consecinta, aceste venituri sunt impozabile doar in Regatul Unit daca desfasurati activitate dependenta in respectivul stat, iar angajatorul este obligat sa retina obligatiile fiscale aferente. In acest sens, nu aveti obligatia depunerii Declaratiei Unice in Romania.

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide