</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Ce conditii trebuie sa indeplinesc pentru indemnizatia de crestere a copilului?

Concedii 09 dec 2019
Daca ei sunt angajata in momentul asta si doresc sa imi caut de lucru in alta parte dar conditia firmei este de 20 de zile de preaviz. Eu pot sa am intrerupere intre preaviz si celalalt job? Sau daca nu merg in preaviz si in timpul acesta imi caut de lucru ma afecteaza la indemnizatie? Multumesc
 • Maria Ciudin 09 dec 2019

  Buna ziua,

  Ordonanta de Urgenta nr. 111/2010 prevede ca pot beneficia de concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copilului persoanele care, timp de 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului, au obtinut venituri supuse impozitului, si anume venituri din salarii si asimilate salariilor, venituri din activitati independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuala, venituri din activitati agricole, silvicultura si pisicultura.

  Asadar, pentru obtinerea concediului si indemnizatiei lunare pentru cresterea copilului este necesara indeplinirea stagiului minim de cotizare de 12 luni realizate in ultimii 2 ani anteriori datei nasterii copilului.

  Potrivit legislatiei in vigoare, nu este obligatoriu ca cele 12 luni de stagiu de cotizare sa fie consecutive, acestea pot fi si succesive, in situatia in care realizarea de venituri supuse impozitului s-a produs cu intrerupere in ultimele 12 luni. In aceasta situatie, se vor cumula perioadele in care ati obtinut venituri, astfel incat, cumulat, sa rezulte stagiul de cotizare de 12 luni din ultimii 2ani anteriori datei nasterii copilului.

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide