</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

CAS

Venituri salariale 22 mai 2021
Buna seara.In cazul in care pe PFI am avut incasari doar in ian-aprilie 2020 dar venitul depaseste suma celor 12 salarii minime trebuie platita cotizatia CAS. Cum pot demonstra ca nu a fost activ PFI?As fi scutita in acest caz de CAS. In 04-12.20 am fost salariata si taxele au fost platite lunar.
 • Calculator Venituri 16 iun 2021

  Buna ziua,

  Persoanele fizice autorizate datoreaza impozit pe venit si contributii sociale.

  Astfel,in calitate de persoana fizica autorizata datorati contributia de asigurari sociale in cota de 25%, daca obtineti pe parcursul unui an un venit net mai mare decat 12 salarii minime brute pe economie, si contributia de asigurari sociale de sanatate in cota de 10%, cu aceeasi mentiune. Contributia de asigurari sociale este datorata daca persoana fizica autorizata obtine pe parcursul unui an venituri nete a caror valoare cumulata este cel putin egala cu 12 salarii minime brute pe tara.

  Incadrarea in plafonul anual se face prin cumularea veniturilor nete si/sau normelor anuale de venit din activitati independente, care se estimeaza ca vor fi realizate in anul curent. Baza de calcul pentru stabilirea contributiei de asigurari sociale este reprezentata de venitul ales de persoana fizica autorizata, dar acesta trebuie sa fie cel putin la nivelul salariului minim brut pe tara.

  Persoana fizica autorizata este scutita de plata contributiei de asigurari sociale daca este asigurata in sisteme proprii de asigurari sociale si nu are obligatia asigurarii in sistemul public de pensii.

  Contributia de asigurari sociale de sanatate este datorata de persoana fizica autorizata numai daca se estimeaza depasirea plafonului anual de 12 salarii minime brute pe economie. Baza de calcul a contributiei de asigurari sociale de sanatate oreprezinta nivelul a 12 salarii minime brute pe tara, in vigoare la termenul de depunere al declaratiei.

  Pentru mai multedetalii privind calculul venitului unei persoane fizice autorizate, puteti accesa https://www.calculatorvenituri.ro/pfa


  Speram ca v-au fost de folos informatiile primite.


  O zi frumoasa,

  Echipa calculatorvenituri.ro

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide