</> Adauga widgetul de calcul in site-ul tau

Care este impozitul datorat pentru obtinerea veniturilor din inchirierea unui apartament prin intermediul Airbnb/ Booking?

Venituri din alte surse 23 sept 2019
De asemenea, este necesara infiintarea unui PFA/ SRL pentru a inchiria un apartament prin intermediul Airbnb/ Booking sau se poate realiza si de catre persoane fizice?
 • Maria Ciudin 23 sept 2019

  Buna ziua,

  Inchirierea in scop turistic, de catre proprietari (persoane fizice obisnuite), a camerelor situate in locuinte proprietate personala, avand o capacitate de cazare cuprinsa intre 1 si 5 camere inclusiv, altele decat cele care constituie structuri de primire turistica, potrivit legislatiei specifice, reprezinta oferirea posibilitatii de sedere pentru o perioada de minim 24 de ore si maxim 30 de zile, intr-un an calendaristic, oricarei persoane care calatoreste in scop turistic in afara mediului sau obisnuit de viata. Aceasta impozitare nu se aplica persoanelor fizice autorizate, intreprinderilor individuale, intreprinderilor familiale proprietari de structuri de primire turistica cu functiune de cazare certificata de Ministerul Turismului. Veniturile obtinute sunt considerate venituri din cedarea folosintei bunurilor.

  Impozitul anual datorat se calculeaza de catre contribuabil, pe baza datelor din Declaratia Unica, prin aplicarea cotei de 10% asupra normei anuale de venit, impozitul fiind final.

  Contribuabilii care realizeaza venituri din cedarea folosintei bunurilor au dreptul sa opteze pentru determinarea venitului net anual in sistem real, pe baza datelor din contabilitate. Impozitul anual datorat se calculeaza de catre contribuabil, pe baza Declaratiei Unice, prin aplicarea cotei de 10% asupra venitului net anual determinat in sistem real, pe baza datelor din contabilitate, impozitul fiind final.

  Contributia de asigurari sociale (CAS) nu se datoreaza. Contributia de asigurari sociale de sanatate (CASS) se datoreaza in cazul in care contribuabilul estimeaza venituri obtinute din cedarea folosintei bunurilor, a caror valoare cumulata depaseste plafonul a 12 salarii minime brute pe tara. Incadrarea in plafon se efectueaza prin cumularea veniturilor mentionate mai sus. CASS se stabileste prin aplicarea cotei de 10% asupra bazei de calcul reprezentata de echivalentul a 12 salarii minime brute pe tara.

  Speram ca informatiile de mai sus sa va fie utile.

  O zi frumoasa in continuare,

  Echipa calculatorvenituri.ro

Consimtamant Cookie: Acest website foloseste cookie-uri proprii si ale tertilor pentru a furniza vizitatorilor o experienta imbunatatita de navigare si servicii adaptate interesului fiecaruia. Afla mai mult Sunt de acord
Inchide